"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

Saturday, June 11, 2011

WIFE merangkap semua jawatan!!

Assalamualaikum~

tudiaaaa...ok tak tajuk entry aku kali ni..wahaha
just nak kongsi cita dengan korang yang belum kawen...ahahaha...bukan nak ngada2...
cuma nak tambahkan keinginan korang untuk kawen...hahaha...sounds like i'm so poyo rite...
whatever...as a wife kadang2 macam tugas or jawatan korang boleh rasa...hahahah...
antaranya...meh aku senaraikan...

1> MISI:::ha mesti xcayakan???yelah cuba fikir kalo laki korang demam..mestilah nak kena bagi makan ubat..picit sana sini.jaga makan minum segalakan???example macam aku dat day BOO sakit gigi..hemmm...kesian sampai ngigau2 xleh tido...so as a bini solehah konon...mesti nak tunjuk betapa korang caringnya kat dia kan??amik ubat bagaikan???
tula tanggungjawab korang bila dah jadi bini orang...sweet kan...p ajak bf korang kawen cepat...T____T

2> ALARM:::selalunya ni memang perkara wajib...ahaa...redho jelah...tugas ni aku dah biasa sangat sebab daripada bercinta...bertunang....sampai sekarang...dengan bangganya kalo aku nak keluaq pegi keje dia just akan cakap "p elok2 yang..pukul !!.!! kejutkan abang k"
tapi selalunya aku akan lewat setengah jam untuk gerak dia..muahahahaha
selalunya lepas setengah jam "alamak laki aku xkejut lagik"..ngeh3...always like dats..lalalala...biasa la alarm xkena cas so lambat la sikitlah...hahahah

3>  FASHION ADVISOR:::selalu..selalu..selalunya..orang lain xtau la tapi laki aku kalo nak keluaq nak amik baju..nak pakai baju mana pun xtau dah...kadang2 nak cepat2 dok buat perangai cam tu penat...kalo orang lain mesti dah kena pangggggg......muahahaha
masing2 keje so time tu jela dia nak ngada2...bole...sila nyampah T_____T
kalo dia pakai baju then aku gelak terus duduk tunjuk perasaan xmau keluaq..boleh???

4>  DIARI:::kebanyakkan rutin dia kadang2 aku jugak nak kena ingatkan..ahahaha...kadang2 sengaja menambahkan rutin..sebagai mrs.diaries si suami terpaksalah ingat semua benda penting2..coz lelaki selalunya pelupa!!tak amik berat sometimes...

5> PA:::dia punya segala urusan surat menyurat haku yang buat...sebab laki aku kalo bab rasmi2 ni dia failed sikit...muahahaha...sabo jelah...tapi xkisah lah...asalkan yang terbaik untuk dia...jangan lupa diri sudah!!!

6> MAK TIRI:::part ni paling best...ahahaha...sikit ja problem aku bebel sampai sok pagi...
tu tak termasuk lagi dia jadi punching bag aku kalo xpuas ati dengan statement yang dia bagi...kikiki...ko ingat akak ni stok bintang air mata nak marah2 sambil nangis2...
never okeh...sombong gila aku~

7> KUNCI KIRA2:::ahahaha...sapa xsuka kalo bab2 macam ni..bukan la guna ke arah yang xdak pekdah..selalunya aku suruh dia berjimat okeh...baik x aku???kehkehkeh...
tapi time kami cuti harus pegi jalan2 okeh...tu ja masa yang ada untuk buat aktiviti sama2..
boleh jugak realese tension...paling busuk pun bawak aku pegi window shopping & tengok wayang!!enough...

8>WAITRESS:::penah xrasa macam tu???walaupun korang puasa tapi still kena layan tekak suami okeh...dia makan kena layan...sendukkan nasi..lauk pauk..alah korang bukan budak2 nak goyah imam dengan perkara kecik cenggitu kan???just do it~

9> DOBI:::baju busuk kau baling2 atas katil...hangin takkkk...naseb laki aku ni bertindak mengikut arahan...ahahah...baju busuk xnak pakai dah masuk bakul...tuala basah sangkut elok2 kat hanger..comfeter  lipat elok2 pas bagun pagi...bijak..bijak..bijak..gud job BOO...

10> ISTERI::::sebagai isteri korang mesti buat semua tugas diatas dengan ikhlas dan manis muka...pahala semua tu okeh..jangan nak berkira sangat dengan laki kau...boleh claim...ahaha...just kidding...ingat ada reward point ke leh reedem...
aku bukan nak merungut ye..cuma nak kongsikan kemanisan alam berumahtangga dengan korang...jangan cepat melatah dalam apa2 hal..mesti bijak dan menjadi seorang yang serba boleh...muahahaha...cakap macam kau bagus mieza!!!

kalo sorang keras kepala(aku) sorang lagi kena la belembut(BOO)!!
T________________T


ur the one i wanna marry..bweeekkkkk
motif picture::::nak tunjuk ada ciri2 isteri solehah tak i~awwww

1 comment:

cpahniza said...

poyo =p byknya kijaaaaaaaaaa