"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

Monday, May 23, 2011

Kerana Mulut FB bBinasa..hahahah

Assalamualaikum~

Betulkah bila dah kawen xda makna PRIVACY lagi dah???
hmm...mungkin jugak..tapi bagi aku kadang-kadang perlu ada jugak(keji)hahaha
Okeh contoh terdekat laki(MYBOO)..rutin harian yang dia akan buat..

1)-check handphone...segala received call,missed call,message...boleh centu???
aku xkisah pun bukan ada kekasih gelap pun...muahahahaha
simpang malaikat 44 okeh..mintak dijauhkan...

2)-tanya keja camna..kalo ada mood panjang sikitlah aku cita kat dia..hahaha
so kawan2 aku kat ofis suma dia kenai even ta penah jumpa sekali pun...hahaha
nasib la tempat aku keja 90% gurl okeh..

3)-dia akan start tanya pasai Bisnes aku jalan ke tak...alhamdulillah..xkencang tapi still ada..
serius bila aku start bebisnes ni aku xbrapa nak harap duit dia sangat nak2 time shopping...hahaha
so dia xdala nak marah sangat kalo aku terbeli apa2...ngehngehngeh...
tiba-tiba terasa bijak pulak...

4)-pastu melarat ke FB...chatting dengan sapa..rasa macam remeh je kan??tapi maybe tu cara dia nak tunjuk yang dia ambil berat kat aku...so layankan jer..sebab aku punya keje memang bersangkut dengan natang alah ni pun...macam damnnnn sikit lah kan...jemu kot tiap2 hari hadap benda yang sama..
paling xtahan dia akan tanya ada chatting dengan kawan laki x???
huh~aku  jawab kadang2 ada la...
dia cool lagi..
aku start bebel...alah dah kawen pun nak jeles lagi ka?
kan suma kawan2 dah tau kita dah kawen..
diam-diam ubi berisi okeh...
buleh dia jawab
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
okeh kalo centu DELETE ja account FACEBOOK

aku???sengihhhhh~hati ni berzikir jaaaaaa....hahahah..
nasib dah jadi laki aku...
alasan dia::"abang dah x active FB kan,so za xperlu dah kot"
aku jawab senang jer"ala xpela nati za online slalu la guna id abg bagi active balik"ngeeee sambil senyum kambing..biasa la aku kan kalo bab menjawab memang terbaekkkkk...kahkahkah
derhaka aku nyah kalo kena sumpah dengan laki aku...hahahahaha
 
sooooooooo persoalannya dimanakah PRIVACY AKU???
memang xdakkkkkkk la jawabnya..............

dan

aku

pun

buat 

benda

yang

sama

kat

dia
-
-
-
hahahaha...sharing is caring kan...redo jelah....
tapi sampai sekarang aku still bagi privacy kat dia...
sebab aku xsuka buka wallet dia..xperlu kot..
tapi setiap kali draw duit dari ATM...
resit bak sini aku tengok dulu....
hahahahaha
(silalah masyarakat jangan mengata saya...hahahahahahah)


:::renung-renungkan dan selamat beramal:::

5 comments:

cpahniza said...

aishhh...tatott lak nk kawen..haha...erk jgnla close fb k..

Pn.Mieza Fadzly said...

memang takkkkkkk laaa...hahahaha...don't worry babe!!

shark said...

apa salahnyer share fb yg sma..
1 akaun 2 org ..
kn lg bagus..
:)

Pn.Mieza Fadzly said...

hihihi...btoi2...;))..

cpahniza said...

eh syg..nk tnya cketla..mcm na nk ltk kitanya blog add kt gambaq tu? ajaq sket plss~