"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

Friday, July 1, 2011

**When JULAI**

ASSALAMUALAIKUM

1st July sudah!!!!
wawawa...cepatnya masa berlalu...dan banyak perubahan berlaku bulan ni...
ada yang pro and ada kontranya...apa2 pun aku paling bersyukur kerana masih boleh tarik nafas seperti sediakala...hihihi...Alhamdulillah..

dan hari ni BoO lapor di(wah skema x..mcm polis lak)muahaha...
keje yang sama company jer baru...HQ di Penang..huhu..nasib jaga kawasan Kedah jugak!!!
semalam sebelum tido dah pesan suruh kejut pukul 6..coz dia kena ada kat sana pukul 8 pagi..ececece...siap tido awal lagik...wahhh..semangat gila...
aku pun takut xsempat iron la siap2 baju ngan seluar slack..muahaha...padahal sebelum ni pegi ofis pun pakai jeans jer...baru2 kena skema yer...
awal2 pagi sediakan sarapan(bt air je pun)ingat balik dulu2 mak buat bekpes sebelum pegi skolah...ahahahah...mish dats time!!!
pas BoO bertolak aku???
ofkos pengsan balik..ofis aku dekat jer...xper..lagi pun memang xda semangat pun..JUMAAT sepatutnya aku cuti..tapi disebabkan aku dah gatai amik cuti pegi Cameron so terpaksalah foward!!!ahahah...redo jelah~
BoO keje elok2 yer tempat baru..
aku bila la nak dapat opis baru...bos baru..hohoh..
xpun dapat opis baru..aku lah jadik bos...boley???
sapa nak keje ngan aku??hahaha...
Perubahan kat opis kawan2 i dah xdak...pun dah nak start keje baru..
ekceli aku ada mintak permission jugak dekat BoO nak quit...cari job baru...dia agree but still have are conditions...blurrrr~
pakai syarat segala!!
1) dapat job baru baru resign kat sini~agree
2) Mesti dalam kawasan/daerah kedah jer~agree
3) Mesti opishour~fine!!
4) cuti mesti sama~agree
5) gaji mesti lebih dari sekarang~ofkos!!!
6) kalo xmau keje pun boleh tapi harus duduk di PENDANG!!!~erkkkk..let me think first!!
hmm...nampaknya menetap jelah kat sini..kahkahkahkah
tapi planning untuk belajar menjahit..belajar buat kuih/roti/kek tetap ada..
planning untuk buka kedai sendiri masih ada!!!
walaupun bukan dalam masa terdekat ni..
dalam family aku xda yang buat bisnes sendiri..asal aku ni berkobar2 lak..ahahaha
 btw sekarang ni pun memang tengah bisnes kecil-kecilan..oshem..
terbaru kuih raya lorrr...
Alhamdulillah sambutan menggalakkan...
dan terbaru jugak share partner ngan member aku...BFF PRADISE





P/s:::nanti aku uploadkan produk2 terbaru yang aku & kawan aku juai...seee yaaaaa

1 comment:

cpahniza said...

mcm2 bisnes la ang nih..hehe