"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

Monday, December 5, 2011

Dasar Penyamun Jalanan!!

Assalamualaikum..


wahhhhh setelah sepurnama tidak menghupdate belog kesayangan kuh...arini nak citer hothothot story pasal penyamun tak guna...pecah masuk rumah MIL aku barubaru nih...kebetulan semua orang takda kat rumah termasuk kejiranan kami...cissss...tak guna betoi la..ALLAH ja yang boleh membalas perbuatan penyamunpenyamun tuh...Tapi Alhamdulillah juga sebab takda sapasapa kat rumah time tu..cuba bayangkan kalau aku dengan BoO ja ada..OMG tak dapat nak bayangkan...MIL & FIL aku pegi JOHOR..cuba bayangkan kalau tinggal adeq perempuan aku ja kat rumah tu..adoiyaaaa...tapi ada kemungkinan jugak kalau ada orang kat rumah penyamun tu takkan masuk...segala kemungkinan boleh berlaku...



Masuk ni dah 3 kali..3 kali okeyh!!memula curi bateri keta..2nd time curi radio dalam keta..3rd time dah berani pecah masuk dalam rumah curi TV LCD yang baru beli..Lappy adek..DVD..pastu ada la sikit duit yang hilang...yang tak boleh blah kerongsang MIL aku habesss dia kebasss...penyamun cap ayam btoi la kan..hahahah..kurang ajaq!!


masuk ikut tingkap..keluar ikut pintu..



TV LCD gone!!!damn!!



tatau apa motif penyamun tu letak baldi neh...seremmm mak!!


DVD Player pon byebye!!
tapi penyamun lupa amik remote..bengongs!!



 LAPPY hilang..charger ada..



Peralatan yang penyamun tak guna tu guna untuk kopek tingkap!!



Laporan telah dibuat suspek pon dah diberitahu tapi sampai kehari ni masih belum ada sebarang tindakan atau tangkapan yang buat...kami suspek budak dadah ja ni...masa buat report pastu ada la dua orang meh rumah amik gambaq..aku pon boleh..pastu cakap ohhh cap jari tak boleh dikesan..kan kat tinggap tu ada..pandai plak menjawab...kena tempat licin bedebu tak boleh!!ehhhh carilah..kat almari tu mustahil takda...malaskan!!!
what the heck...hahaha..ni kalau ada kaum kerabat polis baca jahanam aku...hohoh..cuma terkilan sikit jelah..bila tengok dorang takda kesungguhan langsung menjalankan tanggungjawab!!maybe dorang rasa benda yang hilang tu sikit ja tapi tak mustahil pasni penyamun tu akan datang balik!!macam mana kalau penyamun tu ada senjata..ohhhh Tuhan..semoga keluarga aku terhindar dari segala malapetaka...


Since dari kejadian tu aku pon dah macam fobia nak tinggal sensorang kat rumah tu...mana BoO pegi mesti ikut jaaa...even dia keluar lepak ngan kengkawan sekalipon..lantaklah janji aku selamat..hahahaha...aku ni bit -ve kan..penakot pon ya jugak..huhuhuh...kalau MIL aku ada kat rumah baru aku tak ikut BoO..ehhehehehehe..harapharap pasni dah takda kejadian macam ni...nasib baik penyamun tu tak sepahkan satu rumah kalau tak..meroyan jugaklah nak kemas!!!


Okeyh lah ini saja untuk harini..tarik nafas panjangpanjang nak bagi sepatah dua kata kat penyamunpenyamun tuh..aku doakan korang cepatcepat lah insaf dan kembali kepangkal jalan...jangan amik benda haram tu!!sebab korang pon dah jadi macam Haram J****....semoga korang mendapat balasan yang setimpal!!!kami tak HALAL kan semua benda yang korang amik tu okeyh wahai sang penyamun jahanam!!!phuiiiiiiiiiiiiiii~




2 comments:

Hasrina said...

adoi........kes naya ni

bantal said...

takutnye....leh pandai depa..letak baldi dkt situ....