"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

Wednesday, March 28, 2012

Entri makanan!!AWAS!!

Assalamualaikum..=D




Tajuk tanak kalah..macamlah kau tu cheff one two three..dalam dok tanam semangat nak diet sempat lagi nak buat entri makanan..hahahah..yang dietnya aku..perut BoO tetap kena full tank!!sekarang ni tengah mood main masakmasak..layankan jelah..1st day godekgodek resepi mudah..tudiaaa cari resepi kat google tapi kat belakang mesti nak letak "mudah" hahahah...saya budak baru belajar.harap maklum..!!nak cari menu untuk berbuka so aku gedekgodek terjumpa resepi "ROTI GULUNG SOSEJ" mudah tak???baca tajuk pon dah mudah tu..ehhhehehe..tanak makan nasi letewwwww..time lunch pegi beli barang lajulaju..muahaha..petang baru buat...tapi bukan satu menu ja!!!tiga semuanya..hahahaha..dalam nak diet tuh!!jom tengok hasil resepi mudah aku..ekekekeke..




 nampak tak cheese di sosej tu..menyummykan!!over tak i!!



aku letak lagi satu sebab kang korang cakap roti aku hangus pulak..tak okeh yang atas tu guna flash..so terang sikit!! ;p



Menu yang kedua ni pon berasaskan roti..puding roti pandan kukus..masuk ni dah tiga kali buat..hahaha..alhamdulillah semua suka..MIL belum penah try..i will make for u mama...cewahhhhh...kang tetiba buat tak jadi jahanam!!kehkehkeh..menu ketiga mestilah dessert kans..makn sejuksejuk..nyumnyumnyum..nyaman ja tekak aku rasa..




 roti pandan kukus







kristal jelly+susu cair..;)



Hahahahaha...gilalah..simple punya menu pun nak buat entri kan!!yang penting laki mak suka uolls..kalau buat yang susahsusah pun tak jadi nak buat hapaaaaa!!!buang ketanah jugaks...no..no..no..no..membazir amalan syaiton!!semalam terlebih rajin buat popia sardin..tapi BoO balik lewat..aku dah tido..ke aku yang tido awal..thehhehehehe...so frozenkan kejap digoreng pagi tadi sebagai sarapan..habis sepinggan sebab aku buat kecikkecik jer..balance ada lagi..petang kang pulak goreng untuk hidangan minum petang...wahhhh..curlasss time diet ada minum petang..time tak diet nonhadoooo!!



 di frozenkan semalaman



digoreng pagi tadi ;)



 
lagi!!



 hahaha..tetiba terbeli buku ni..taksub sangat!!
hadiah untuk diri sendiri ;)







oksekianterimakasih.





p/s::makanan terbaik untuk  si suami bila dimasak sendiri oleh si ISTERI..wah..tetiba..

2 comments:

cpahniza said...

gila lah...terarnya dia masakkkk...hehe...tp roti sosej tu aku tau hat len jahanam aku..haha!

Pn.Mieza Fadzly said...

xyah nk gila sgtlah cpah..hat senang2 ja aku terer pon :p